Hvorfor jeg spiser havregrøt hver morgen

Havregryn er et sunt frokostalternativ som jeg spiser hver morgen. Det gir fiber, protein og andre næringsstoffer som er nødvendige for at jeg skal føle meg sunn, frisk, og rask. Og jeg har en mistake om at det vil gjøre det samme for deg hvis du også begynner med den samme frokost-tradisjonen!

Ikke bare er havre et av de sunneste kornsortene. Det er også glutenfritt, deilig, og kan brukes i mange typer oppskrifter. Havregryn anses også for å være en ideell frokostmat fordi den gir energi for dagen som kommer og hjelper deg å holde deg mett til lunsj! Mange starter dagen med havregrøt fordi det er den perfekte maten som gir alle næringsstoffene du trenger for en sunn livsstil.

Havregryn har vist seg å forbedre vektkontroll og kolesterolnivåer samtidig som det hjelper på fordøyelsen og gir immunitetsstøtte! Det er ingen tvil om det: havregryn er en viktig del av enhver måltidsplan.

Med all denne promoteringen av dette fantastiske måltidet er du kanskje gira på å vite hvordan jeg lager min havregrøt?

Hvordan lage min favoritt havregrynoppskrift

Denne havregrynoppskriften er deilig, mettende og sunn, og vil gi deg all energien du trenger for en produktiv hverdag. Hvis du leter etter en sunn frokostidé, er dette den rette oppskriften!

Hovedingrediensene er havregryn, smør, egg, bananer – og littegrann sukker 🙂 Den komplette innholdslisten ser slik ut:

1 kopp havregryn

3 ss smør eller kokosolje

1 kopp vann eller melk etter eget valg

2 egg, pisket

½ ts salt

3 ss honning eller lønnesirup

1 ss malt kanel (valgfritt)

½ kopp tørket frukt (rosiner eller rips) (valgfritt) ½ kopp moset banan (valgfritt)

Tilberedelse av havregrøten

For å tilberede havregrøten følger du bare disse enkle trinnene:

1) Ha havregrynet i en bolle og dekk den med vann. Tilsett salt eller honning etter dine preferanser. Rør godt og la det trekke over natten.

2) Om morgenen, varm opp mikrobølgeovnen i 2 minutter med høy effekt.

3) Fjern bollen fra mikrobølgeovnen, tilsett smør, melk eller fløte om ønskelig og nyt måltidet!

Havregrøt er trygt sagt den éne retten jeg ville tatt med meg på en øde øy hvis jeg ville holde meg, mett, slank, og tilfreds! 😛